keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Huono käytös tekee hallaa maahanmuuttopolitiikalle

Maahanmuuttajataustaisiin kuntavaaliehdokkaisiin kohdistetaan mediatietojen mukaan erilaisia sanallisia hyökkäyksiä kaduilla ja myös puhelimessa. Lisäksi heidän ja maahanmuuttoon kritiikittömästi suhtautuvien puolueiden vaalijulisteita töhritään erilaisilla iskulauseilla.

Tämä kaikki on yksiselitteisesti typerää. Häirintä tai julisteiden sotkeminen eivät muuta näiden ihmisten syntyperää eikä heidän ajatteluaan järkevämmäksi. Päin vastoin, se polarisoi heidän ajatteluaan ja toimintaansa, mistä ei seuraa mitään hyvää suomalaiselle politiikanteolle.

Vielä haitallisempaa suomalaisen politiikan kannalta on se, että huonolla käytöksellä muuten merkityksettömät ehdokkaat saavat ilmaista palstatilaa ja sympatiaa, kuten tämän kirjoituksen motivoinut uutinen osoitti. Niillä saattaa olla oma merkityksensä ainakin näitä ihmisiä kannattavien henkilöiden äänestysaktiivisuuteen.

Koska vaalijulisteiden töhrimistä pidettäneen yleisesti huonona käytöksenä, leimaa se myös maahanmuuttokriittistä liikettä. Sillä taas on voimakas ehkäisevä vaikutus järkevää pakolaispolitiikkaa Suomen kuntiin ajavien ehdokkaiden kannatukseen - heidät on helppo leimata katukuvaa töhriväksi poliittista sivuraidetta kulkevaksi roskasakiksi.

Kaiken tämän seurauksena huonolla käytöksellä on negatiivinen vaikutus maahanmuuttokriittisten ehdokkaiden vaalimenestykseen. Se tarkoittaa Suomen kuntiin enemmän haittamaahanmuuttoa ja vähemmän kansan tahdon mukaista politiikkaa.

Ja kyllä minä tiedän, etteivät maahanmuuttokritiikittömät ja maahanmuuttajataustaiset poliitikot ole ainoita, jotka joutuvat kohtaamaan huonoa käytöstä, uhkailua ja vaalijulisteidensa töhrintää. Niistä uutisointi ei kuitenkaan ole tasapuolista, vaan siihen vaikuttaa suomalaisen median toimituskuntien poliittinen suuntautuneisuus. Siten nyt nähdyn jutun kaltaiset uutiset saavat palstatilaa huomattavasti helpommin kuin maahanmuuttokriittisiin ehdokkaisiin kohdistuvista vihakampanjoista kertovat jutut.

"Hienon" esimerkin median vaikeudesta kertoa tasapuolisesti ihmisten hölmöilystä nähtiin eilen Ylen pääuutisissa, joka ei kertonut kaikelle kansalle Ville Niinistön pyytäneen anteeksi valheellisen tiedon levittämistä sosiaalisessa mediassa. Sen sijaan se mainitsi ohimennen usean poliitikon tehneen niin identifioimatta henkilöitä tai puolueita.

Summa summarum, huonolla käytöksellä ei kukaan voi edistää kuin vastapuolen asiaa. Maahanmuuttopolitiikan osalta tämä on aivan erityisen selvää ja siksi haittamaahanmuuton vähentämistä kaipaavien henkilöiden tulisi pidättäytyä kaikesta typeryydestä, jotta järkevästi toimivien ehdokkaiden vaalikannatus ja valta tulevissa kunnanvaltuustossa olisi mahdollisimman suuri.

Typeryyden ilmaisujen sijasta perustellut ja hyvän maun mukaiset näkemykset ovat tervetulleita niin lehtien mielipidesivuilla, sosiaalisessa mediassa kuin poliitikkojen tapaamisissa vaalikojuillakin. Järkipuhe lisää aina ihmisten ymmärrystä ja sitä kautta vie asioita parempaan suuntaan. Näin myös maahanmuuttoasioissa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
HS maahanmuuttajien kokemuksista
Feministipuolue ja inhimillinen turvallisuus
Rasismia vai tosiasioihin liittyvää pelkoa

3 kommenttia:

  1. Aika monet ehdokkaat saavat kriittistä jopa törkeää palautetta, heillä ei vain ole mahdollisuutta samanlaiseen uhriutumiseen ja valtalehdistön ilmaiseen vaalitukeen kuin maahanmuuttajataustaisilla ehdokkailla. Eikä uhriutuminen anna kovin hyvää kuvaa paineensietokyvystä politiikassa. Helsingin Sanomat ei ylipäätään ole kovin luotettava lähde maahanmuuttajia koskevassa uutisoinnissa.

    VastaaPoista
  2. Ville Niinistö levitti valeuutisia. Aiheesta oltaisiin voitu repiä isot otsikot samoin kuin suvakkien riehumisesta laittomien palautuslennon yhteydessä ja viranomaisten toiminnan häiritseminen,josta on kirjattu mm rikosilmoitus,mutta koska valtamedia on tehnyt itsestään vihervasemmiston propagandaosaston niin on turha odottaa heidän likaavan omaa pesäänsä.

    VastaaPoista
  3. Ei se autojen polttaminen, näyteikkunoiden särkeminen ja poliisien kivittäminen mitään mutta se vasta on iso rikos, kun runsas puolenkymmentä aitosuomalaista miestä kävelee kaupungilla samanlaiset ulkoilupusakat päällä.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!